Evenementen
Alle producten

Technologie whitepaper van 10G GPON plus Verbeterd Netwerk

July 28, 2022
Laatste bedrijfscasus over Technologie whitepaper van 10G GPON plus Verbeterd Netwerk

Technologie whitepaper van 10G GPON plus Verbeterd Netwerk

Een nieuwe benadering van GPON van 10G PON plus

 

laatste bedrijfscasus over Technologie whitepaper van 10G GPON plus Verbeterd Netwerk 0

 

10G GPON plus de Bekleding GPON van netwerk-10G IPVB

 

 

Schaal en Waarde van GPON

 

Volgens gegevens door het Ministerie van de Industrie en Informatietechnologie van China worden vrijgegeven, stijgt het aantal breedbandtoegangsgebruikers van de drie belangrijkste telecommunicatieexploitanten gestadig, en het aantal gigabitgebruikers die breidt zich snel uit.

De gegevens tonen aan dat het totale aantal breedband de toegangsgebruikers van Internet van de drie basistelecommunicatieexploitanten 545 miljoen, waaronder, de gebruikers met toegangstarieven van 100Mbps of boven bereik 508 miljoen bereikt, vertegenwoordigend 93,2% van het totale aantal gebruikers, en gebruikers met toegangstarieven van 1000Mbps of boven bereik 40,88 miljoen. Men ziet dat hoewel de schaal van G/EPON-vezel aan het thuisnetwerk in China reusachtig is, de gigabitgebruikers minder dan 10% zijn.

Met de groei van ultrahoge de definitievideo van 4K/8K, is het noodzakelijk om de 100Mbps-gebruikers te bevorderen en uit te breiden aan 1000Mbps. Daarom hoe te redelijk en effectief breidt de verbetering en het bestaande netwerk van 2.5G GPON aan een netwerk van 10G uit PON heeft zeer realistische en economische betekenis.

Één bevorderende benadering is GPON-netwerken met optische passieve het netwerktechnologie van 10G eenvoudig te vervangen xGPON, geleidelijk eliminerend GPON-netwerken in 2-3 jaar.

Hierin, om de GPON-cyclus van het netwerkleven te verlengen, en effectief de originele investering te beschermen, stelt dit document een architectuur van het de Bekledingsgpon netwerk van 10G IPVB (voor 10G GPON plus netwerk), die het bestaan GPONs aan een optisch netwerk van 10G aan veel lagere kosten en op een geschiktere manier kan bevorderen. Het document analyseert ten eerste de toegangsdiensten in de toekomst en hun vraag naar toegangsbandbreedte. Ten tweede, bespreekt het document de transmissieprestaties, betrouwbaarheid, en beschikbaarheid van de levende TV-dienst, en de toegangsprestaties van de interactieve dienst van 10G GPON plus netwerk. Het toont aan dat 10G GPON plus netwerk de superieure transmissieprestaties van de levende TV-dienst, met professionele video technische normen kan waarborgen. Tegelijkertijd, laat het netwerk sterke betrouwbaarheid en beschikbaarheid, volkomen vermijdend de zwakheid van traditionele IPTV-netwerken toe. Tot slot worden twee toepassingsscenario's van GPON plus netwerk voorgesteld. Één toepassing is de wijze van de veelzijdige terminal10g uitbreiding van het standaardgpon-netwerk, is andere hoe het FTTH-netwerk van CATV aan een de dienstnetwerk van 10G alle-IP evolueert.

 

 

De belangrijke toegangsdiensten van het netwerk van 10G PON-UHD-video

 

Het belangrijkste doel en de motivatie van het FTTH-netwerk zijn bandbreedte te verhogen en tot meer soorten de videodiensten met betere kwaliteit toegang te hebben omdat de videodiediensten door de levende uitzendingen van TV en video op bestelling worden vertegenwoordigd de belangrijkste toepassingen in het leven, het vermaak, en het werk van volkeren zijn geworden. De telecommunicatieproviders veroorzaakten ten eerste de videodiensten over hun de toegangsnetwerken van het legendekoper, met zeer weinig marktverdeling. En recenter, met de wijdverspreide plaatsing van FTTH-netwerken, zij de technologie van IPTV-de dienst, een interactieve ultra hoge definitievideo, als kans nemen om hun videomarkt uit te breiden met succes, op zijn beurt, drijvend de snelle groei van de IPTV-markt.

In 2021, heeft de markt van TV van 4K UHD van China reeds rekenschap gegeven van meer dan 72%, maar de basis van de gebruikers van IPTV UHD is nog een grote hoeveelheid. Duidelijk, kan de videotransmissie van H.264 van IPTV niet aan het het bekijken kwaliteitsvereiste van de Televisies van 4K voldoen UHD. En de Televisies van 4K UHD vereisen veel de videotransmissiediensten van betere kwaliteit die hogere bandbreedte en lagere tweerichtingsvertraging voor multicast IPTV-stromen eisen.

 

laatste bedrijfscasus over Technologie whitepaper van 10G GPON plus Verbeterd Netwerk 1

Fig. 1 de Video's van 4K/8K UHD

 

 

Zoals aangetoond in figuur 1, is een standaard videostroom van 4K UHD tussen 36-57Mbps, en een 8K-video is tussen 80-160Mbps. Als overbrengend 100 reeksen van 4K (4Gbps) en 20 reeksen van 8K (2.4Gbps) TV programma's leef, wordt een totale videostroombandbreedte van 6.4Gbps vereist.

Bovendien is de IP levende dienst van TV hoogst gevoelig voor het pakketverlies/het beetjefoutenpercentage interactieve IPTV-systemen. Volgens het verband tussen het tarief van het pakketverlies en de bezettingsgraad van de verbindingsbandbreedte in van het de Transmissienetwerk van 4K van Huawei hetervaring-Gedreven Witboek“ wordt gegeven, kan het tarief van het pakketverlies worden genegeerd slechts wanneer de bezettingsgraad van de verbindingsbandbreedte veel lager is dan 70% die.

 

laatste bedrijfscasus over Technologie whitepaper van 10G GPON plus Verbeterd Netwerk 2

Fig. 2 Verband tussen netwerkbuffer en het tarief van het pakketverlies aan verschillende verbindingsbezettingsgraad

 

 

Als het overwegen van de toekomstige transmissie van de videodiensten van 3R (VR, virtuele werkelijkheid, AR, vergrote werkelijkheid, en M., gemengde werkelijkheid), is de bandbreedteconsumptie van de stroomafwaartse videodiensten verbazend. Over het algemeen, is een reeks van VR programmabandbreedte rond 300Mbps, AR rond 500Mbps, en M. is nog hoger.

Daarom moet de nadruk van de uitbreiding van de het netwerkbandbreedte van 10G FTTH IP met hoge capaciteit, ultra-hoog-definitie de stroom van levend-TV met QoS van uitstekende kwaliteit overbrengen.

 

 

10G GPON plus Netwerk-de Bekleding GPON van 10G IPVB

Gezien het feit dat het belangrijkste doel van bandbreedteuitbreiding de levende de uitzendingsdienst is van IPTV te verlenen, stelt dit document een oplossing voor dit door een de uitzendingssysteem van 10G IP (het protocol van itu-t J.1210 IPVB) en GPON-systeem voor toe te voegen om een GPON met twee kanalen plus netwerk, zoals aangetoond in figuur 3 te bouwen.

 

laatste bedrijfscasus over Technologie whitepaper van 10G GPON plus Verbeterd Netwerk 3

Fig. 3 Architectuur van 10G GPON plus netwerk

 

 

 

In 10G GPON plus netwerk, wordt de levende IPTV-stroom overgebracht volledig door het optische uitzendingskanaal van 1550nm door het IP uitzendingsprotocol te volgen, verzekerend gewenste QoS van geen vertraging, geen jitter, en lage beetjefout voor levende IPTV-stroom.

De Gateway van 10G IP in 10G GPON plus netwerk is functioneel samengesteld en, en verbonden uit een ONU-module een 10G IP die module (IP Tuner) ontvangen aan twee respectievelijk vezels. Één vezel wordt verbonden met BoSA van de ONU-module, en de andere vezel wordt verbonden met de de Tunermodule van 10G IP. De Gateway van 10G IP kan met enige vezel met drie golflengtekanalen (1550/1490/1310nm) door ingebouwde WDM worden verbonden.

De van de de stroomdistributie van 10G IP de Lijnterminal (DLT) voert de functie van de dienstconvergentie van uit levende IPTV, VOD, OTT-TV, en lokale IP videostroom. Volgens verrichtingsstrategieën, kan DLT de IP stromen van Internetservices aan het 10G-uitzendingskanaal of aan het stroomafwaartse kanaal van 1490nm dynamisch toewijzen GPON, waarbij de bandbreedte van het stroomafwaartse kanaal van het systeem tot 12.5Gbps wordt uitgebreid.

10G GPON plus netwerk is gelijkaardig aan de tweedekkerarchitectuur van de viaductbrug, d.w.z., een 10G-kanaal van de bandbreedteuitzending wordt toegevoegd op het GPON-netwerk om in een asymmetrisch tweerichtings breedbandtoegangsnetwerk te evolueren.

 

laatste bedrijfscasus over Technologie whitepaper van 10G GPON plus Verbeterd Netwerk 0

Fig. 4 10G GPON plus de Bekleding GPON van netwerk-10G IPVB

 

 

De eigenschappen van 10G GPON plus netwerk zijn:

 

* IP uitzendingskanaal - verstrekt stroomafwaarts 10G bij een lage kosten, ondersteunende TV van 4k/8K UHD en een videouitzending van VR.
* Dual-channel asymmetrische breedbandtoegang: 12.5Gbps stroomafwaarts en 1.25Gbps stroomopwaarts.
* Het steunen van al IP dienst-levende TV, SDV (Schakelaar Digitale Video), VOD of Interactieve IPTV, OTT-TV, en Internetservices.

 

 

Prestatieanalyse van 10G GPON plus netwerk

 

Het vermogen van de transmissiekwaliteit van 10G GPON plus netwerk voor de levende IPTV-uitzendingsdienst

 

Voor de levende TV-uitzendingsdienst, is de reden waarom IP de uitzending super hoge videotransmissiekwaliteit heeft dat het gelijktijdig alle TV-gegevens aan elk huis eerder dan schakelaarsgegevens aan exclusieve huizen individueel uitzendt. Aldus zijn er geen omschakelingsvertraging en jitter, en zolang de ontvangende optische macht de ontvangende gevoeligheidsdrempelwaarde overschrijdt, pakketverlies klein zal zijn. De geschakelde en niet-Geschakelde wijzen van IP videouitzending zijn geïllustreerd in figuur 5.

 

laatste bedrijfscasus over Technologie whitepaper van 10G GPON plus Verbeterd Netwerk 5

Fig. 5 ALLE IP netwerken ondersteunend geschakelde en niet-geschakelde IP Video's

 

 

 

Op de unidirectionele uitzendingswijze (geen Geschakelde Digitale Video), worden alle TV programma's verstrekt aan alle gebruikers in het netwerk. De gebruikers kunnen om het even wie van de TV programma's selecteren te letten op door de IP Tuner.TV programma's met de unidirectionele uitzendingswijze te gebruiken hebben de kenmerken van hoge QoS, geen vertraging, geen jitter, en goede gebruikerservaring (QoE).

Van SDV (Geschakelde Digitale Video) de bidirectionele de uitzendingswijze betekent dat de TV programma's slechts over de vraag van gebruikers, waarbij worden overgebracht, de stroomafwaartse bandbreedte wordt bewaard. En als één gebruiker opdracht geeft en tot een TV programmastroom op bestelling ontvangt, mogen alle andere gebruikers in het netwerk dezelfde TV programmastroom delen. De SDV-uitzendingswijze niet alleen voert het bandbreedtegebruik zo hoog uit zoals dat van traditionele IPTV maar ook vergt geen complexe protocollen (zoals IGMP-protocol). De omschakelingsstrategie van de TV programmastroom in het SDV-systeem is eenvoudig en snel, en het heeft de voordelen van hoge QoS, geen vertraging, geen jitter, en een goede QoE-gebruikerservaring.

Volgens de statistische wet van de gewoonte van gebruikers van het letten op levende TV, letten 80% van gebruikers op 20% van de TV programma's en het blijven 20% verkiest om op het blijven 80% van TV programma's te letten. Aldus, kan 10G GPON plus netwerk optimale dynamische bandbreedtetoewijzing uitvoeren door populairste 20% van TV programma's door de unidirectionele het uitzenden wijze uit te zenden en het leveren van 80% van de programma's door de bidirectionele SDV-het uitzenden wijze. Men schat dat 60% van de uitzendingsbandbreedte van de levende stromende diensten van TV kan worden bewaard.

 

laatste bedrijfscasus over Technologie whitepaper van 10G GPON plus Verbeterd Netwerk 6

Fig. 6 Statistische wet van de gewoonte van gebruikers van het letten op levende TV

 

 

Daarom zal 10G GPON plus netwerk, dat een 10Gbps-uitzendingskanaal op het GPON-netwerk toevoegt, voldoende bandbreedte en uitstekende transmissieprestaties verstrekken om de massieve groei van IP levende TV programma's in de toekomst te ontmoeten, de het levenscyclus van GPON-netwerken te verlengen, en economische voordelen te verzekeren aan exploitanten.

Over het algemeen, vereist de technische norm voor de video van uitzendingstv een beetjefoutenpercentage (BER) van 10-11, die veel hoger is dan het BER vereiste van 10-3 in IPTV-systemen volgens het Ministerie van de Industrie en Informatietechnologie van China. Aldus, in GPON plus netwerken, kan de kwaliteit van levende IPTV zeer op hetzelfde niveau worden verbeterd zoals de technische norm voor de video van uitzendingstv.

 

 

Betrouwbaarheid en Beschikbaarheid van IPTV-de uitzendingsdiensten in 10G GPON plus netwerken

 

Het IP uitzendingsverbinding en GPON-systeem kan ook onafhankelijk werken. In dit geval, worden de levende IPTV-uitzendingsdienst en de Internettoegangdienst uitgevoerd onafhankelijk over de twee systemen. Met andere woorden, GPON-kunnen de netwerken hun IPTV-uitzendingsdienst met hoge betrouwbaarheid en hoge beschikbaarheid uitbreiden door een onafhankelijk werkende unidirectionele uitzendingsverbinding eenvoudig toe te voegen.

Eerst en vooral, als resultaat van de toevoeging van het onafhankelijke IP uitzendingssysteem, zal de het bekijken kwaliteit van de levende IPTV-dienst geen kwestie het aantal gebruikers, dat het overeenstemmingstarief gebruikers is niet de het bekijken kwaliteit van IPTV-de dienst zelfs in de extreme gevallen schaden om piek te bekijken.

Ten tweede, kan het IP uitzendings reservesysteem een fysieke omschakelingsverrichting met een korte omschakelingstijd van een microsecondeniveau goedkeuren, en het is te snel om door gebruikers, dus worden opgemerkt zonder de kwaliteit van ervaring (QoE) van de dienst te schaden. Deze prestaties bewijzen de beschikbaarheid en de betrouwbaarheid van GPON plus netwerk.

Tot slot in 10G GPON plus netwerken, kunnen het IP uitzendingskanaal, en het bidirectionele GPON-netwerk volledig op fysieke isolatiewijze werken. In de extreme omstandigheden waar het bidirectionele GPON-netwerk door schadelijk informatie en binnendringen wordt aangevallen, die in de halt van het netwerk resulteren, kan het onafhankelijke IP uitzendingskanaal blijven onafhankelijk werkend en de betrouwbare IP transmissie van de uitzendingstelevisie verstrekken. Er is geen risico van een sluiting van de levende IPTV-diensten, en dit voldoet aan de vereisten van de normen van de netwerkbeschikbaarheid.

 

 

Toegangsprestaties van de bidirectionele interactieve dienst in 10G GPON plus netwerken

 

In 10G GPON plus verbeterde netwerken, bestaat het bidirectionele toegangsvermogen van het netwerk uit twee delen, is één de bidirectionele toegangsbandbreedte van het GPON-netwerk, en andere is de resterende neerstraalverbindingsbandbreedte nadat het 10G-uitzendingskanaal wordt toegewezen aan de levende de uitzendingsdienst van IPTV.

In GPON-netwerken in China, over het algemeen, dient elke PON-Haven van OLT 32 huizen. Navenant, statische is stroomafwaarts/stroomopwaarts tweerichtingsbandbreedte voor elk huishouden over 78/39Mbps.

Volgens de beoordeling van stroomopwaartse bandbreedtecapaciteit, voor woongebruikers, zijn de diensten die de grootste stroomopwaartse bandbreedte bezetten videotelefoon en huis controle, elk die stroomopwaartse bandbreedte van 4Mbps en twee nemend 8Mbps in totaal nemen. De huidige gemiddelde stroomopwaartse bandbreedte van 39 Mbps in het GPON-netwerk volstaat, dat deze stroomopwaartse bandbreedte zal volstaan voor GPON plus netwerken is.

In verband met de stroomafwaartse bandbreedte, in GPON plus netwerken, is er geen behoefte om 40% van de stroomafwaartse die bandbreedte toe te wijzen van 2.5Gbps in GPON-subnet voor de levende stromende diensten van IPTV wordt verstrekt. En al gemiddelde statische bandbreedte van 78Mbps aan elk huishouden kan volledig voor de Internettoegangdiensten worden gebruikt. Fundamenteel, kan deze bandbreedte elk huishouden steunen dat op twee video's van 4K tegelijkertijd let Internet.

Aangezien het de uitzendingskanaal van 10G IP met het GPON-netwerk geïntegreerd is, kan het deel van zijn stroomafwaartse bandbreedte worden toegewezen om de interactieve diensten zoals de videodienst van OTT/TV Internet en IPTV te leveren op bestelling, zoals aangetoond in figure7:

 

laatste bedrijfscasus over Technologie whitepaper van 10G GPON plus Verbeterd Netwerk 7

Fig. 7 Integratie van IPVB-kanalen en GPON

 

 

 

De bandbreedte van het de uitzendingskanaal van 10G IP is gewoonlijk verdeeld in twee delen: de bandbreedte van 6Gbps wordt gebruikt voor de levende IPTV-diensten en de transmissie van massieve TV programma's, zoals 100 standaard4k-TVs (3.6Gbps) en 20 standaard8k-TVs (2.4Gbps). De rust bandbreedte van 4Gbps kan 1024 huishoudens dienen, die elk huishouden van een minimum statische stroomafwaartse bandbreedte van 4Mbps (de dynamische bandbreedte van 4 x√ (1024/32) voorzien =22.4Mbps), of dienst 40 gebruikers, voor hen om op de video van 8K gelijktijdig te letten OTT (100Mbps).

Men ziet dat het bidirectionele toegangsvermogen van de interactieve diensten zeer beter in 10G GPON plus netwerken is. De minimum statische bandbreedte stroomafwaarts voor een gebruiker is zo hoog zoals 78+4Mbps, die genoeg volledig is om de toegangsvraag van de asymmetrische bidirectionele breedbanddiensten in de volgende 10 jaar, met inbegrip van 8K, VR, en andere super-bandbreedtevideo te ontmoeten stromend de interactieve diensten.

In de technologie van de netwerken van 10G xGPON, is de gemiddelde huishoudenbandbreedte 156Mbps in het geval van elke PON-Haven die van 10G OLTs 64 gebruikers dienen. Beschouwend als IPTV de levende diensten die 40% van de totale bandbreedte bezetten, is de daadwerkelijke efficiënte beschikbare stroomafwaartse bandbreedte slechts 93Mbps voor bidirectionele Internetservices. Vergeleken met de stroomafwaartse bandbreedte van 82 Mbps in 10G GPON plus netwerk, stijgt de efficiënte interactieve bandbreedte in het netwerk van 10G xGPON slechts met 11,8%. Nochtans, zijn de gemiddelde extra kosten van 10G xGPON voor één gebruiker zo hoog zoals USD100, die ongeveer 3,2 keer de kosten van het gebruiken 10G GPON plus netwerken is. Daarom heeft de benadering van de netwerken van 10G xGPON lagere investeringsvoordelen en lagere een prestaties-aan-prijs verhouding dan de regeling van 10G GPON plus netwerk.

In het bijzonder, in het geval van elke PON-haven die van GPON OLT 64 gebruikers dienen, zijn de stroomafwaartse en stroomopwaartse bandbreedte van elke gebruiker in 10G GPON plus netwerk 39+4Mbps en 19.5Mbps, respectievelijk, die fundamenteel aan de toegangsbehoeften lange tijd van de interactieve diensten in de toekomst voldoen.

 

 

Toepassingsscenario's van 10G GPON plus netwerken

 

Verscheidene toepassingsmodellen van 10G GPON plus verbeterde netwerken worden voorgesteld, afhankelijk van het tiered factureren van gebruikers en de operationele vereisten van zaken:

 

het netwerk van 10G FTTH met meervoudige toegang de terminal-evolutie van GPON tot 10G PON plus netwerk

 

om de initiële investering te verminderen en daadwerkelijke investering, en snel het aantal gebruikers te verhogen, in het eerste stadium, de gebruikers van het unidirectionele systeem van 10G en van GPON te beschermen kan het systeem in hetzelfde netwerk coëxisteren. In het netwerk, worden de verschillende terminals van de de diensttoegang, met inbegrip van GPON ONU, de Gateway van 10G IP, en de optische ontvanger van 10G IP (IP Tuner) betreden in vier combinatiesvormen voor buigzaam en economisch het aanpassen aan verschillende de dienstsituaties en verschillende gebruiker het laden classificaties, zoals aangetoond in figuur 8.

 

laatste bedrijfscasus over Technologie whitepaper van 10G GPON plus Verbeterd Netwerk 8

Fig. 8 10G GPON plus netwerk met veelvoudige toegangsterminals

 

 

Bijvoorbeeld, in een netwerk waar 50% van normale gebruikers geen bevorderend plan tijdelijk, hebben en verkiezen de originele ONU-terminal te houden en de vorige toegangsdiensten en de toegangsbandbreedte te blijven. Er zijn 20% van de high-end gebruikers in het netwerk, die om aan 10G-gebruikers overeenkomen worden bevorderd, en minstens van tweerichtings de toegangsbandbreedte en 4K/8K-ultra-hoog-definitie video en interactief VOD van 500Mbps genieten. Voor deze hun gebruikers, breid breedbandcapaciteit uit kan worden tevredengesteld door één tuner van 10G IP aan het netwerk eenvoudig toe te voegen.

Als 10% van de netwerkgebruikers nieuwe gebruikers zijn, worden de exploitanten geadviseerd om een Gateway van 10G IP (de ingebouwde Tuner van ONU+10G IP) voor de gebruikers te vormen.

Als de rest 20% gebruikers in het netwerk TV-slechts gebruikers is, kan een Tuner van 10G IP worden gevormd om grote capaciteit en ultrahoge definitie levende IPTV te verstrekken, waarbij het beroep van deze gebruikers wordt tevredengesteld aan de laagste kosten.

In het tweede stadium, zullen alle bestaande gebruikers van GPON ONU in het netwerk aan 10G-toegang worden bevorderd door één Tuner van 10G toe te voegen IP. De onlangs toegevoegde gebruikers worden gevormd met een gateway van 10G IP (de ingebouwde ontvanger van ONU+10G IP), en de TV-Enige gebruikers zullen met één Tuner van 10G IP, zoals aangetoond in figure9 worden gevormd.

 

laatste bedrijfscasus over Technologie whitepaper van 10G GPON plus Verbeterd Netwerk 9

Fig. 9 Evolutie van GPON aan een 10G PON plus netwerk

 

 

In in het derde stadium, worden OLT en ONU in het netwerk van 2.5G GPON vervangen door de apparaten van 10G xGPON, en het netwerk wordt bevorderd aan 20Gbps/2.5Gbps stroomopwaarts en het stroomafwaartse asymmetrische netwerk van de super-bandbreedtetoegang, ruim overtreffend 10G xGPON. Een verbeterde 10G xGPON plus netwerk wordt geconstrueerd door een de uitzendingskanaal van 10G IPVB op een netwerk van 10G toe te voegen xGPON.

 

 

Evolutie van CATV-netwerk aan 10G al IP netwerk-Compatibel systeem met de digitale TV-dvb-c het uitzenden dienst

 

Al IP is de definitieve oplossing van FTTH-netwerken. De video de uitzendingstechnologie van 10G IPVB kan in het CATV-netwerk om TS stromen van digitale TV over te brengen dvb-c door TS over IP worden goedgekeurd om al IP de dienstentoegang, zoals aangetoond in figure10 te bereiken.

 

laatste bedrijfscasus over Technologie whitepaper van 10G GPON plus Verbeterd Netwerk 10

Fig. 10 het netwerk van A 10G FTTH compatibel met al IP en het dvb-c

 

 

Bij het CATV-Uiteinde, wordt de TS programmastroom van TV dvb-c ook verzonden naar DLT van het systeem van 10G IPVB, seint het WDM systeem dan de IPVB-stroom (1530nm), stroomafwaarts signaal dvb-c (1550nm), en GPON simultaan over (1490nm) en lanceert hen in het ODN-netwerk van het FTTH-netwerk.

De lichte dragende IPVB stroom van 1530nm wordt verdeeld vlak alvorens de vezelkabel het huis van de gebruiker door een optische filter ingaat (CWDM) te gebruiken, en de twee optische vezels allebei worden gelegd in het huis van de gebruiker. De vezel die 1530nm-licht dragen wordt verbonden met een Tuner van 10G IP, en de andere optische vezel (het dragen 1550/1490/1310nm lichten) wordt verbonden met originele ONU, en de Tuner van 10G IP en ONU worden aangesloten door een CAT5/6UTP-kabel, dus voltooien wij de verbetering van een 10G al IP netwerk.

Als het werken met dvb-c uitzendingssystemen, brengt het de uitzendingskanaal van 10G IPVB dezelfde videostromen van SPTS of van MPTS en CA-Gecodeerde signalen in het netwerk alle-IP over van 10G. Daarom werken het digitale TV-dvb-c dienstenplatform en zijn CA-encryptieplatform op dezelfde manier als voordien, zoals aangetoond in figuur 10. In het netwerk, kunnen de V.N.-promotiegebruikers dvb-c blijven gebruikend hun optische ontvangers van CATV om TV dvb-c op programma's te letten dat op de modulatie van rf worden gebaseerd QAM, terwijl de promotiegebruikers alle-IP de Tuner van 10G kunnen gebruiken IP om IP op de stroom van uitzendingstv te letten of de originele optische ontvanger van CATV te gebruiken om op TV te letten dvb-c.

De twee-wijze STB kan voor gebruikers dvb-c en gebruikers worden gebruikt alle-IP in het netwerk van 10G FTTH. Omdat het met zowel de inputhavens van rf als IP uitgerust is, kan het de TS stroom van TV van de twee signaalwijzen aan het HDMI-signaal decoderen en verzendt het HDMI-signaal naar Televisies.

In de erfenis dvb-c op de modulatietechnologie van QAM rf wordt gebaseerd, wegens de beperkte transmissiecapaciteit van elk rf-kanaal (38Mbps@64QAM @8MHz of 54Mbps@256QAM @8MHz), is het nauwelijks mogelijk voor een TV-dvb-c uitzendingssysteem om een reeks van de stroom van TV van 8K UHD in één rf-kanaal over te brengen dat. En ook, wegens de beperking van het aantal rf-kanalen, is het moeilijk voor het systeem om een groot aantal 4K-stromen van TV te steunen.

In tegendeel, kan het kanaal van 10G IPVB voldoende bandbreedte voor de massieve stromen van TV van 4K verstrekken /8K. Daarom heeft de technologie van 10G IPVB het potentieel om een vlotte weg voor de rf-het uitzenden systemen van TV dvb-c in CATV-netwerken te banen die aan IPTV-het uitzenden moeten worden bevorderd en in netwerken evolueren alle-IP.

 

 

 

Materiaal van 10G GPON plus netwerk

 

IP Distributielijn Eindwid6648 (van DLT)

 

laatste bedrijfscasus over Technologie whitepaper van 10G GPON plus Verbeterd Netwerk 11

DLT is een kernapparaat dat aan de functie van het integreren van het IP het uitzenden kanaal en GPON-kanaal antwoordt. Het voegt levende TV, lokale TV, interactieve IPTV of VOD, en OTT-de dienststromen bijeen van TV, en het wijst verschillende de dienststromen aan het 10G-uitzendingskanaal (1550 NM) of het GPON-neerstraalverbindingskanaal (toe 1490nm) volgens de bedrijfsstrategie van exploitanten.

 

 

10G-het platform I-CAP2000 van de de volledig-dienstconvergentie

 

laatste bedrijfscasus over Technologie whitepaper van 10G GPON plus Verbeterd Netwerk 12

 

 

 

CAP2000 wordt ontworpen in de chassisplatform van 2RU of 1RU-, dat gebruiksklaar is, en kan in de IP DLT module, EDFA-module, IP Repeatermodule, Netwerkbeheermodule, machtsmodule, enz. worden opgenomen.

 

 

10G GPON plus Toegangs eindreeks WIG6200

 

 

laatste bedrijfscasus over Technologie whitepaper van 10G GPON plus Verbeterd Netwerk 13

 

 

 

laatste bedrijfscasus over Technologie whitepaper van 10G GPON plus Verbeterd Netwerk 14

 

 

 

laatste bedrijfscasus over Technologie whitepaper van 10G GPON plus Verbeterd Netwerk 15

 

 

 

 

De Vastgestelde Hoogste Doos van HD DVB+IP — WIC6111

 

laatste bedrijfscasus over Technologie whitepaper van 10G GPON plus Verbeterd Netwerk 16

Twee-wijze HD DVB+IP Vastgestelde Hoogste Doos — WIC6111

 

 

* De Vastgestelde Hoogste Doos van HD DVB+IP volgzaam met MPEG4&H.265
* Steun USB PVR
* De Teletekst van EPG & DVB-& DVB-Ondertitels
* Auto & Handonderzoeksfunctie voor DVB & IP
* Steun slim CAS
* Steun VOD & Mobiele het Schermprojectie

 

laatste bedrijfscasus over Technologie whitepaper van 10G GPON plus Verbeterd Netwerk 17

 

 

 

Conclusies

 

Gebruikend de combinatie van de uitzendingskanaal van GPON +10G IP, kunnen de exploitanten meer opties ontwikkelen om FTTH-netwerken te bouwen aangezien zij volledige overweging van de daadwerkelijke situaties en de de concurrentiepatronen van hun netwerken nemen en de optimale oplossing voor het ontwikkelen van een optisch netwerk alle-IP van 10G, vinden en de beste investeringsbeloning en de rendabele netwerkprestaties verkrijgen.

De essentie van 10G GPON plus netwerk moet IP levende TV van IP multicast omschakelingswijze naar het natuurlijke bezit terugkeren van IP het uitzenden, om zeer hoge een prestaties-aan-prijs verhouding te bereiken zodat het netwerk aan de professionele kwaliteitsnormen van levende TV-video en aan de beschikbaarheidsvereisten kan beter voldoen van het betrouwbare uitzenden. Dit soort het netwerk van de optische vezeltoegang heeft een sterker concurrentievoordeel, om de bouw van een homogeen de optische vezelnetwerk van IPTV te vermijden.

In GPON-netwerken, is de bekleding van IP uitzendingskanalen niet alleen technologische innovatie maar ook een bedrijfs modelinnovatie. Verbeterde GPON plus netwerk kan niet alleen de levende IPTV-dienst van de exploitant vervoeren door wijze uit te zenden maar ook een specifieke transmissielijn verstrekken voor de videomarkt van OTT Internet. Dit verstrekt een nieuwe OTT-de toegangsregeling van TV en leidt tot gloednieuwe marktruimte voor de rijke en kleurrijke levende uitzendende dienst van Internet.

Tot slot om GPON plus Netwerk de technologische leiding van meer dan één generatie en zijn concurrentievoordeel permanent te maken aan de laagste kosten handhaven, kan het bekledingsip uitzendingskanaal van de huidige 10G-bandbreedte tot de bandbreedtekanaal van 25G worden uitgebreid of 50G-, en dan 25 of van 50Gbps bidirectioneel asymmetrisch breedbandftth toegangsnetwerk bouwen.