Evenementen
Alle producten

GPON (het Passieve Optische Netwerk van Gigabit)

May 26, 2022
Laatste bedrijfscasus over GPON (het Passieve Optische Netwerk van Gigabit)

GPON (het Passieve Optische Netwerk van Gigabit)

 

laatste bedrijfscasus over GPON (het Passieve Optische Netwerk van Gigabit)  0

 

 

Overzicht

Één manier om vezel aan het huis te verstrekken is door een Passief Optisch Netwerk van Gigabit, of GPON.

Gekend als hoge bandbreedte gedeelde technologie van de vezeltoegang, GPON-zijn de netwerken momenteel de belangrijke vorm van Passieve Optische Netwerken (Bruggen), en bieden tot a1 aan: 64 kan de verhouding op één enkele optische vezel, betekenis, één enkele vezel van OLT video, gegevens en stemsignalen aan eind leveren maximaal 64 - gebruikers (of woonplaatsen).

 

GPON is een punt-tot-meerpunttoegangsmechanisme. Zijn hoofdkenmerk is het gebruik van passieve splitsers in het vezeldistributienetwerk, die één enkele voedervezel van het hoofdkantoor van de leverancier toelaten om veelvoudige huizen en kleine ondernemingen te dienen.

 

GPON heeft een stroomafwaartse capaciteit van 2.488Gbps en stroomopwaartse capaciteit van 1,244 Gbps die onder gebruikers wordt gedeeld. De encryptie wordt gebruikt om de gegevens van elke gebruiker beveiligd te houden en privé van andere gebruikers. Hoewel er andere technologieën zijn die vezel aan het huis konden verstrekken, worden de passieve optische netwerken (Bruggen) zoals GPON over het algemeen beschouwd als de sterkste kandidaat voor wijdverspreide plaatsingen.

 

TYPISCH GPON-NETWERK

 

laatste bedrijfscasus over GPON (het Passieve Optische Netwerk van Gigabit)  1

de architectuur van een fundamenteel twee golflengtegpon netwerk

 

Het is waarschijnlijk de gemeenschappelijkste implementatie. De stroomafwaartse golflengte is 1490nm en brengt gegevens bij 2,488 Gbps over. De stroomopwaartse golflengte is 1310nm en brengt gegevens bij 1,244 Gbps over.

GPON wordt gespecificeerd om een enig of dubbel vezelsysteem te zijn, maar bijna zijn alle GPON-systemen enige vezel zoals vrijwel alle populaire FTTH-technologieën. Er is weinig reden om dubbele vezels te gebruiken, hoewel deze optie inderdaad in de norm wordt toegestaan.

De Optische de Lijnterminal van GPON (OLT) is typisch geïnstalleerd in een Hoofdkantoor (Co), hoewel het zou kunnen elders worden geïnstalleerd. De optische splitser is ergens geïnstalleerd tussen Co en de abonnees. En een Optische het Netwerkterminal van GPON (ONT) is geïnstalleerd bij het huis van elke abonnee. De stem, de video, en het gegevensverkeer moeten allen over de enige stroomafwaartse golflengte van GPON worden geleverd. Een aardig facet van GPON voor IP videosteun is dat zijn stroomafwaarts natuurlijk een uitzendingsmiddel is, en het is zeer efficiënt voor het leveren van multicast verkeer.

 

GPON-de technologie wordt ontworpen om de vereiste snelheid en de bandbreedte voor de naadloze diensten met inbegrip van stem over IP, Snelle internetdiensten, en IPTV te verstrekken.

 

TYPISCH GPON-NETWERK MET RF-BEKLEDING

 

laatste bedrijfscasus over GPON (het Passieve Optische Netwerk van Gigabit)  2

 

 

De rf-bekleding neemt standaard en hoge definitievideo in het vezelnetwerk gebruikend op de 1550nm-zender en EDFA. Voor kostenbesparingen, wordt deze topologie vaak gebruikt over de oplossing van GPON IP.

GPON verleent de Drievoudige speldiensten over IP van video, worden de gegevens en de stem vaak aangehaald zoals drijfgebruikersvraag naar zwaarder gebruik van breedband dat PON-investering rechtvaardigt. Terwijl rf-de bekleding populair in sommige die landen is geweest en congestie geminimaliseerd door gebruik van de videodiensten, de convergentie van HDTV en IPTV wordt veroorzaakt, en de groei in Internet-de wolkendiensten tot vraag naar bandbreedte kon leiden die de capaciteit voortaan gigabitdiensten overschrijdt. Het telewerk en het videoconfereren zijn andere toepassingen die dergelijke drievoudige spelmogelijkheden eisen.

 

Eigenschappen van GPON-Netwerken

  • Verstrek stroomafwaartse snelheden van 2,5 Gbps en stroomopwaartse snelheden van 1,25 Gbps.
  • Lijdt de steun lange afstanden van zelfs 20 km en in tegenstelling tot koper niet aan dalende prestaties over afstand.
  • Gebaseerde de normen en het materiaal zijn beschikbaar bij een groot en groeiend aantal verkopers die providers de vrede van mening met wordt gesloten geven in één enkele verkoper.
  • Beveilig inherent waarin aftappen, het afluisteren en ander binnendringen in een beveiligd computersysteem bijna onmogelijk is.

 

Voordelen van GPON-Netwerken

Het duidelijkste voordeel van PON-netwerken is dat één enkele gedeelde optische vezel veelvoudige gebruikers door het gebruik van goedkope passieve optische splitsers kan steunen. In GPON-netwerken, kunnen tot 64 ONTs één vezelverbinding aan OLT delen. Dit maakt tot Gigabit Passief Optisch Netwerk een aantrekkelijke optie voor providers die kopernetwerken met vezel, in het bijzonder op high-density stedelijke gebieden willen vervangen.

  • Sta providers toe om meer capaciteit te leveren om bandbreedte-intensieve toepassingen te dragen.
  • Verstrek één van de rendabelste manieren voor providers om vezel op te stellen.
  • Verstrek een toekomstige bewijswijze van toegang aangezien de snelheid van de breedbandverbinding door de eindapparatuur eerder dan de vezel zelf wordt beperkt. De toekomstige de snelheidsverbeteringen kunnen via materiaalverbeteringen vóór om het even welke verbeteringen op de vezel zelf worden bereikt.

 

FAQs

 

Hoe ver bereikt GPON?

De afstand tussen GPON OLT en ONT wordt over het algemeen bepaald door de lanceringsmacht van de optische zender, ontvangt gevoeligheid van de verre eindontvanger, en het optische verlies verbonden aan het optische distributienetwerk (ODN). Het optische verlies komt hoofdzakelijk uit schakelaars, lassen, en splitser.

De totale GPON-afstand is een compromis tussen afstand en gespleten verhouding. Bijvoorbeeld, als de gespleten verhouding zeer laag is, staat het voor langere afstanden (voor zover 40km) toe, maar als de gespleten verhouding zeer hoog zijn, tot 128 spleten die meer abonnees toelaten, de algemene afstand van de splitser aan ONT is verminderd.

 

Denk aan het deze manier:

Zeg u een tuinslang met water onder normale druk hebt, en u een showerhead met 128 gaten vastmaakt. Dan stopt u omhoog alles behalve zullen 3 van die gaten, de gaten die open zijn uit water zeer (zover als 40km ver spuiten, verlenend de diensten aan eind die 3 - gebruikers). Nochtans, als u op dat zelfde showerhead zet en alle 128 van de gaten afsluit, zal het water niet ver gaan (voor zover 20km), maar het het directe gebied zullen verzadigen (verleen de diensten voor eind maximaal 128 - gebruikers). Belangrijk om zich te herinneren: De algemene watercapaciteit van de slang wordt niet beïnvloed door de afstand of de gespleten verhouding – het zal nog alle water uit de bron aan het eind, geen kwestie dragen welk type van showerhead in bijlage is.