Evenementen
Alle producten

Combo PON

May 26, 2022
Laatste bedrijfscasus over Combo PON

Wat is Combo PON?

O.K. U bent niet helemaal zeker over de keus tussen het Passieve Optische Netwerk van Gigabit (GPON) en Tien Gigabit Symmetrisch Passief Optisch Netwerk (xgs-PON) om uw optisch distributienetwerk (ODN) aan te drijven.

Zie het onder ogen. Het verschil in de kosten voor een GPON baseerde Optische Voorzien van een netwerkeenheid (ONU) en een xgs-PON gebaseerde ONU kan groot genoeg zijn, vooral die wanneer geschraapt aan 100.000 abonnees of meer, om u over te hellen om het opstellen van uw toegangsnetwerk met GPON goed te keuren.

Vele exploitanten, niettemin, kijken voorbij de 20-30% verhoogde kosten van elektronika xgs-PON over GPON en vergelijken de totale kost om een FTTH-abonnee te verbinden. Met ONU die omhoog een klein gedeelte van de algemene verbindingskosten maken, strekt de kostenopteller zich voor het gebruiken van xgs-PON over GPON meestal tussen 2 en 3% uit. Zo, is de extra gerechtvaardigde kostendelta?

 

laatste bedrijfscasus over Combo PON  0

Figuur 1 vergelijking GPON en xgs-PON

 

 

Het steunen van Meer Abonnees, de Betere Diensten

 

_als u te schakelen aan een xgs-PON netwerk, u profiteren van de netwerk capaciteit ver*eisen te uit:breiden uw be*staan netwerk voetafdruk en stijgen dienst nemen tarief. De netwerkcapaciteit om de winstgevende multi-multi-gigabitdiensten aan te bieden leidde bij premie woon en ondernemingsklanten en doet dit allen rendabel gebruikend één enkele gemeenschappelijke ODN.

Wanneer een exploitant xgs-PON verkiest om hun netwerk aan te drijven veroorloven zij zich de uitgebreide netwerkcapaciteit om de aanstaande proliferatie van stromende 4k-camera's, de niet samengedrukte gokken en het stromen diensten te steunen en de het volgen aar van ontbroken gigabit snelheidstests te verlichten die zouden volgen. Met een GPON-netwerk, zullen een gemiddeld piektarief van 4Mbps stroomopwaarts en 25Mbps stroomafwaarts zeer het aantal ontbroken gigabit snelheidstests en de hoeveelheid dure vraag van klantenzorgen opheffen. Dat niveau van de bandbreedtegroei vergelijkt aan een paar4k camera's en één video de stroomgebruik van 4k per huis in piektijd. Maar wanneer dat zal gebeuren?

 

Een geval voor Combo PON

 

Zo, hoe plaatst u zich het best vandaag om van de economieën van GPON aan xgs-PON met minimale investering en snelste tijd aan markt om uw ODN aan te drijven te migreren te profiteren en? Overweeg alle alternatieven.

 

Hoe ongeveer GPON nu en xgs-PON later?

 

Aangezien de twee technologieën op verschillende golflengten werken – GPON gebruikt 1310 NM in stroomopwaarts en 1490 NM in stroomafwaarts, terwijl xgs-PON de 1270 NM-V.N. stroomopwaarts en 1577 NM in stroomafwaarts gebruikt – het is mogelijk voor zowel GPON als xgs-PON om op één enkele ODN te coëxisteren. De coëxistentie is uiterst handig, aangezien het u toestaat om zich verschillende klanten te dienen en op verschillende behoeften op zelfde ODN te richten.

 

laatste bedrijfscasus over Combo PON  1

Figuur 2 kwam GPON en xgs-PON op één enkele ODN gebruikend een Coëxistentiemodule samen

 

Opstellen van GPON nu en xgs-PON later is vrij eenvoudig. Allen u wenst moet nieuwe xgs-PON ODN simultaan overseinen met het bestaan GPON ODN gebruikend een coëxistentiemodule. Dit is waar een exploitant van de schaaleconomieën en breedte van keus profiteert door GPON worden de aangeboden en later de kostenopteller van xgs-PON voor of nooit vertraagt als de marktbestuurders voor verbeterde capaciteit niet aan bloei die komen.

Dit is ook waar de exploitanten riskeren verliezend abonnees en beïnvloedend klantenzorg aangezien de Quality of Experience (QoE) niveaus verslechteren, terwijl het netwerkteam kijkt om xgs-PON te financieren op te stellen en operationalize, en, natuurlijk, er dan het economische gevolg van vrachtwagenbroodjes is om het toestel van het klantengebouw te bevorderen om xgs-PON te steunen.

 

Hoe ongeveer zowel GPON nu als xgs-PON nu?

 

De tweede optie na te denken stelt zowel GPON als xgs-PON vandaag met of zonder een coëxistentiemodule op, gebruikend een GPON OLT en een xgs-PON OLT. Deze oplossing geeft u een duidelijke scheiding tussen abonnees die u wenst om op GPON-netwerk tegenover die te houden u om op een netwerk wenst te houden xgs-PON. Wegens de scheiding, kan elke PON-haven worden gebruikt om tot 128 abonnees te dienen. De tikkant, natuurlijk, is de extra investering om de architectuur te financieren en te handhaven, en de moeilijkheid verbonden aan bewegende GPON-klanten aan het netwerk xgs-PON in de toekomst, indien noodzakelijk. Kon er een beter alternatief zijn?

 

Hoe ongeveer zowel GPON als xgs-PON nu, maar beter?

laatste bedrijfscasus over Combo PON  2

Figuur 3 Combo PON

 

Combo OLT gebruikt de zendontvangers van Combo PON die de coëxistentiemodule met zendontvangers GPON en xgs-PON in één enkele pluggable entiteit integreren. Het GPON-gedeelte van de zendontvanger stopt binnen aan een GPON-Media Toegangsbeheer (MAC) spaander, terwijl het gedeelte xgs-PON van de zendontvanger binnen aan de MAC-xgs-PON spaander stopt. Aangezien, wij door de machtsniveaus op deze zendontvangers worden beperkt, is de eind gespleten verhouding van de Combo-zendontvanger nog beperkt tot 128 spleten. Het voordeel om met Combo PON OLT op te stellen is dat u GPON-klanten kunt dienen vandaag, en later klanten toevoegen xgs-PON zonder het moeten enig nieuw materiaal toevoegen aangezien het grootste deel van het kostenverschil tussen plaatsing GPON en xgs-PON aan de ONU-kant is, maakt Combo PON OLT voor een perfect recept voor lage kosten eerlijke investering in GPON en meest minst vernietigende en meest economische migratie aan xgs-PON.